Goedkoopste geneesmiddel

Wat betaalt u voor uw geneesmiddelen

De aankoop van geneesmiddelen kan een flinke hap uit uw budget nemen. Maar voor heel veel geneesmiddelen bestaan er alternatieven die goedkoper zijn dan het originele geneesmiddel!

Een generisch geneesmiddel is bijvoorbeeld minstens 31 % goedkoper dan het originele geneesmiddel en heeft toch exact hetzelfde therapeutische effect. Door de concurrentie in de sector laten een aantal bedrijven na afloop van hun patent de prijs van hun originele geneesmiddel zakken tot het niveau van de generische equivalenten.

Daarnaast zijn er ook maatregelen genomen door de regering:

  • De apotheker geeft het goedkoopste geneesmiddel bij voorschrift op stofnaam.
  • Voor antibiotica en schimmelwerende producten wordt altijd de goedkoopste versie afgeleverd.

Bekijk zeker ook onze tien slimme tips voor goedkopere geneesmiddelen!

Hoe werkt deze tool?

Voer de merknaam of stofnaam van een geneesmiddel in en u krijgt onmiddellijk te zien wat de prijs is voor alle gelijkwaardige geneesmiddelen.

De geneesmiddelen staan gerangschikt op basis van de prijzen (laag naar hoog) en de dosis (10 mg, 20 mg …). De tabel houdt ook rekening met het aantal stuks per verpakking.

Opgelet! Het aantal stuks in de verpakking van het goedkoopste geneesmiddel komt niet altijd overeen met uw behandeling. Aarzel niet om raad te vragen aan uw arts of apotheker.

Onze zoekmodule houdt natuurlijk ook rekening met maatregelen met betrekking tot het voorschrift op stofnaam, antibiotica en schimmelwerende producten. Daarom worden de geneesmiddelen in drie categoriëen verdeeld.


Vind hier het goedkoopste geneesmiddel